Yükleniyor...

2018’in Dördüncü Çeyreğinde ICO Sayısı Arttı

ICO derecelendirme hizmeti ICObench tarafından 6 Şubat'ta paylaşılan rapora göre, 2018 yılının dördüncü çeyreğinde ilk para tekliflerinin (ICO'lar) sayısı arttı.

ICO Sayısı

ICO derecelendirme hizmeti ICObench tarafından 6 Şubat’ta paylaşılan rapora göre, 2018 yılının dördüncü çeyreğinde ilk para tekliflerinin (ICO’lar) sayısı arttı. Yılın dördüncü çeyreğinde ICO’ların sayısı artsa da üçüncü çeyreğe göre yüzde 25 oranında düşüş görüldü.

Fon Toplayamayan ICO Sayısı Arttı

Raporda, yılın dördüncü çeyreğinde tamamlanan ICO sayısının 554’ten 594’e çıktığı belirtiliyor. Bununla birlikte, fon toplayamayan ICO projelerinin sayısı da bu çeyrekte arttı ve başarılı bir şekilde tamamlanan ICO projelerinin sayısına eşit kaldı. Rapora göre, ICO’ların dördüncü çeyrekte topladığı toplam fon miktarı üçüncü çeyrekte toplanan 1.8 milyar dolardan 1.4 milyar dolara düştü. Proje başına düşen ortalama fon miktarı ise 8.9 milyon dolardan 6.7 milyon dolara geriledi.

Dördüncü çeyrekte ICO piyasasındaki düşme eğiliminin ana hatlarını çizen ICObench, listelenen projelerin yüzde 88’inin fon toplamak için Ethereum’u (ETH) kabul ettiğini belirtti. ICO derecelendirme firması, Ethereum fiyatının Kasım 2018’den bu yana yüzde 43’ten fazla düştüğünü ve bunun dördüncü çeyrekte toplanan fon miktarının artmasına rağmen düşüşün gerçek nedenin bu olduğunu vurguluyor. 2018’in dördüncü çeyreğinde ICO piyasası artan fonlar bakımından daha kötü bir performans sergilerken, dördüncü çeyrekteki ICO’lar üçüncü çeyreğe göre daha büyük kayıplar kaydetti. ICObench’e göre Singapur, hem fon miktarının arttığı hem de dördüncü çeyrekte tamamlanan ICO’ların sayısı bakımından en yüksek ülke oldu. Ülkede gerçekleştirilen 85 ICO 251 milyon dolar topladı. İsviçre’deki ICO’ların topladığı fon miktarı 238 milyon dolara ulaşırken, ABD’deki ICO’lar 2018’in son çeyreğinde 159 milyon dolar fon topladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner