Birçok kullanıcı, önemli haber ve gündem mecrası olan sosyal medya platformu Twitter’a erişim sorunu yaşanıyor.
Ülkemizin yaşadığı deprem faciası sonrası birçok vatandaş, deprem bölgesinde yaşanan gelişmeleri aktarmak ve oradaki yardım çağrılarını geniş kitlelere ulaştırmak için paylaşımlarda bulunuyordu. Üç gündür süren deprem çalışmalarında Twitter büyük bir rol oynadı. Bunun yanı sıra birçok yalan haber ve duyuru da dezenformasyonların yayılmasına sebebiyet verdiği söylendi.
Twitter’da Bant Daraltma mı Uygulanıyor?
Twitter’dan konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak internet üzerinde yaşanan arıza ve kesintiler hakkında veri yayınlayan Downdetector’de yer alan bilgilere göre kullanıcı raporları, Twitter’da global bir sorun olduğunu gösteriyor.

Dün ülkemizde OHAL ilan edilmesinin ardından bugün yaşanan bu erişim sorunu birçok kullanıcının, Twitter’da bant daraltma uygulandığını düşünmesine sebebiyet verdi. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Tıpkı Twitter gibi TikTok da kullanıcıların sorun raporladığı sosyal medya platformlarından biri oldu.
Yetkililer ve Twitter Toplantı Gerçekleştirdi
Twitter ve TikTok’a neden erişim engeli geldi sorusu akıllarda dolaşırken, BTK ve Twitter’ın üst düzey yöneticileri arasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda yetkililere Twitter’ın sorumlulukları aktarıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonlar ve bilgi kirliliği hakkında yetkililerle atılabilecek adımlar konuşulduğu aktarıldı.
Elon Musk konu hakkında Twitter üzerinden konuyu anlamaya çalıştıklarını belirten bir Tweet attı.